Tijd om af te sluiten…

      No Comments on Tijd om af te sluiten…

 

Na wat in 2018 een fantastische editie bleek te zijn, startten we onmiddellijk met de voorbereidingen voor de volgende editie: Lanfall V7. Met goeie moed vlogen we er terug in, maar al snel bleek dat het dit jaar niet op dezelfde manier verliep als de jaren die hieraan vooraf gingen.

Zoals ieder leven gaandeweg verandert en bijgevolg drukker wordt, is dit niet anders gebleken bij de levens van de crew-leden die ons fantastische evenement al jaren dragen. Enerzijds kunnen we er al even niet omheen dat dit er zat aan te komen, maar anderzijds was de vlam om te blijven doorgaan met Lanfall groter dan ooit en hebben we er alles aan gedaan om dit nog maar eens te combineren met onze drukker wordende levens.

Helaas hebben we toch moeten inzien dat de hoeveelheid werk dat ons opnieuw te wachten stond en de verantwoordelijkheid die bij het organiseren van een LAN-party op dergelijke schaal teveel van het goeie bleek te zijn en de inzet en vooruitgang met betrekking tot het tot stand brengen van een nieuwe editie uitbleef. Geloof het of niet, maar er komt veel meer kijken bij het organiseren van een competitieve LAN-party dan 1 weekend compo’s organiseren en deelnemers te voorzien van eten en drinken. De omvang en het niveau / comfort voor onze deelnemers wat we altijd voor ogen hadden, maakten van Lanfall weliswaar niet de gemakkelijkste opdracht qua organisatie, maar inboeten op ook maar 1 van de zaken die Lanfall typeren en onderscheiden van de rest, was voor ons geen optie.

Na veel wikken en wegen zijn we uiteindelijk tot de harde, maar enige juiste conclusie gekomen: het is voor iedereen beter om de knoop (op tijd) door te hakken en Lanfall vaarwel te zeggen. Deze beslissing valt ons zwaar, want de Lanfall was zoveel meer dan een LAN-party alleen. Zowel tijdens het weekend van Lanfall zelf als tijdens bezoeken van of het hulp bieden aan andere LAN’s, hebben we prachtige mensen leren kennen en onvergetelijke ervaringen opgedaan. Daarnaast is het gevoel dat de reacties van deelnemers en bezoekers ons keer op keer bezorgden in combinatie met de voldoening van het succes en het slagen van een jaar voorbereiding en meerdere weken hard labeur iets wat enorm deugd doet. Liefst wil je dat alles zo snel mogelijk, en zonder twijfel nog beter als voorheen, opnieuw doen.

Ten slotte zijn we als crew-leden van Lanfall daarbij ook nog eens een hechte vriendengroep geworden en dit alles maakt van deze beslissing geen evidentie. Gelukkig blijft die vriendschap hoe dan ook overeind en sluiten we dit hoofdstuk en de VZW die Lanfall draagt af met een positief gevoel Reken er maar op dat jullie ons nog op zeer veel LAN-parties en andere evenementen zullen terugzien en als het past, dan drinken we er ene op (meer dan één kan ook natuurlijk 😉)!

Wij willen nogmaals iedereen bedanken die dit alles gedurende al die jaren mogelijk gemaakt heeft: crew-leden, vrijwilligers, sponsors, partners, deelnemers, en zoveel meer!

En wie weet wat de toekomst nog brengt…

Groetjes vanwege de volledige Lanfall-crew, VZW Majoma.